Het starten van een eigen business

Stap over op de beste digitale ID check!

Een onkraakbare ID check op internet, bijvoorbeeld voor webwinkels en personeelsportalen, is de laatste jaren erg belangrijk geworden. Hackers, internetcriminelen en de georganiseerde misdaad doet er namelijk alles aan om via internet in te breken in bedrijven, zoals banken, winkels en exchanges voor cryptocurrencies en loterijen, om zo snel veel geld te kunnen stelen. Als ondernemer, maar ook als werkgever die gebruikmaakt van een online werknemersportal, doe je er daarom verstandig aan om te zorgen voor een onkraakbare online omgeving. Dit kan tegenwoordig door te kiezen voor een betrouwbaar systeem voor ID verificatie. Een bedrijf dat een dergelijk systeem aanbiedt is JanusID B.V.

De moderne ID check? Zo ging het vroeger!

ID checks via internet zijn een verschijnsel dat nog niet eens zo heel lang bestaat. De opkomst en groei van het wereldwijde web hebben de noodzaak van een feilloze ID verificatie online enorm belangrijk en eigenlijk onmisbaar gemaakt. Als er namelijk iets is dat je niet wilt meemaken als moderne en betrouwbare ondernemer, is het wel dat vertrouwelijke gegevens - zoals klantgegevens, financiële gegevens en dergelijke - in handen komen van mensen met slechte bedoelingen.
Vroeger was het correct identificeren van online bezoekers een stuk eenvoudiger en minder goed beschermd. Zeker in de beginjaren van het internet, globaal de jaren 1995 tot ongeveer 2005, bestond inloggen in online omgevingen uit niet veel meer dan een mailadres invoeren (of een gebruikersnaam). Je bedacht vaak een eenvoudig en makkelijk te onthouden wachtwoord, hoefde alleen dat wachtwoord in te voeren en had direct toegang tot een online omgeving. Meer was er niet nodig. Maar al snel bleek dit eenvoudig inlogsysteem erg kwetsbaar te zijn oor internetcriminelen. Mensen gebruikten te simpele en gemakkelijk te achterhalen wachtwoorden, die gemakkelijk te ontcijferen waren. Veel persoonlijke en bedrijfsgegevens kwamen op straat te liggen. Er kon zo gemakkelijk fraude gepleegd worden en bedrijfsgeheimen lekten uit. Het was dus nodig om nieuw systemen te ontwikkelen, die de garantie boden op een feilloos werkend inlogsysteem en optimale bescherming. Die systemen kwamen er gelukkig. Hieronder gaan we in op de meestgebruikte veilige inlogsystemen van dit moment.

Verificatie online in twee stappen

De bekendste veilig manier van inloggen in een online omgeving, is de tweestapsverificatie. Hierbij dient een internetbezoeker, die in wil loggen bij een webwinkel of bedrijfsomgeving, zich tweemaal te identificeren voor een absoluut veilige en niet-kraakbare internetervaring. Het inloggen begint met een gebruikersnaam/inlognaam in combinatie met een sterk wachtwoord (een password met hoofdletters, letters én getallen en eventueel een teken, zoals een vraagteken). Hierna ontvangt de inlogger een unieke code, bijvoorbeeld via sms of een authenticatie-applicatie, die garandeert dat de juiste persoon inlogt. Kies als ondernemers voor het beste tweestapssysteem dat er beschikbaar is, zodat veilig inloggen voortaan gegarandeerd is.


Delen